About

Sunday, January 26, 2014

က်န္းမာေရးအက်ဳိးျပဳ သေဘၤာသီး

Unknown | 8:52 AM | Best Blogger Tips

သေဘၤာသီးစိမ္းက သေဘၤာသီး မွည့္ထက္ ဘာလို႔ ပိုေကာင္းသလဲ။
သေဘၤာသီးမွည္႔မွာ ဓါတ္တိုး ဆန္႔က်င္ (antioxidant) ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ ဗိုက္တာမင္ေတြ ပါ၀င္ေပမယ့္ သေဘၤာသီး စိမ္းမွာ ပိုမိုႂကြယ္၀တဲ့ papain ဓါတ္ေၾကာင့္ အစာေျခ အင္ဇိုင္းေတြ ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။

Papain ဓါတ္က အစာအိမ္ကိုဘယ္ လို အက်ိဳးျပဳသလဲ။

Papain ဓါတ္ဟာ ခိုင္ခံ့ ေတာင့္တင္းတဲ့ ပ႐ိုတင္းေတြကိုေတာင္ ေခ်ဖ်က္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။ Papain ကို အသားႏူးေဆး (meat tenderizer) အျဖစ္ ထုတ္လုပ္ၿပီး ေရာင္းခ်လ်က္ရွိ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ Papain ႂကြယ္၀တဲ့ သေဘၤာသီးစိမ္းကို စားရတာ အလြန္ အားေကာင္းတဲ့ အစာေျခ အင္ဇိုင္းကို အစာအိမ္ထဲ ထည့္ထားတာ ပါပဲ။

သေဘၤာသီးစိမ္းကိုဘာေၾကာင့္ အစာမရွိတဲ့ အခ်ိန္မွာ စားရတာလဲ။


Read More == > ဒီမွာၾကည့္ေနာ္

0 comments:

Post a Comment

cOmmEnT ေလးမ်ား အားတပ္မက္ပါေသာသူပါခင္ဗ်ာ

ေနာက္ဆံုးတင္ထားတာေလးေတြ

get this widget here